Het Verhaal van

Loran Vrielink

Een halfjaar in Spanje een privé master volgen is leuk, maar er echt iets concreets mee gaan doen is nog veel leuker. Ik had een gedachte, of een impuls, of toch een ingeving. Het was iets waar ik duidelijk iets mee wilde en zou gaan doen, oftewel een nieuw bedrijf starten. Maar hoe doe je dat en waar begin je? Vanuit eigen ervaring (tot dat moment nul) maar blind begonnen, want zo zit ik toch in elkaar. Gewoon doen. Ik kwam erachter dat duidelijke richtlijnen, een stappenplan en met een gedachte je bedrijf opzetten iets was wat ik miste. Via de gemeente ben ik in het voorbereidingstraject gekomen van de BBZ. In het voorbereidingstraject ben ik begeleidt door Re-Spect. Een fantastisch bedrijf dat zelfstandig ondernemers begeleidt om hun onderneming op poten te zetten. Vooraf heb ik me ‘echt’ afgevraagd of ik dit nodig had en of dit wel zinvol was voor mij en mijn bedrijf. Tot op de dag van vandaag kijk ik ontzettend positief terug op de workshops, de collega-ondernemers en de op maat gemaakte intensieve begeleiding die Re-Spect mij kon bieden. Ik heb mij optimaal kunnen ontwikkelen doordat ik alle facetten van het ondernemerschap stap voor stap kreeg toegereikt vanuit de workshops. Voorbeelden hiervan zijn: je markt ontdekken, social media begrijpen, invloeden van buitenaf, een organisatie opzetten, contacten leggen en je financiële boekhouding op orde maken. Doordat ik stap voor stap input kreeg vanuit een logische volgorde kon ik mijn bedrijf opzetten.

De workshops werden gegeven door Wiebe Leenstra en Catharinus Oosterhout. De ervaring spat ervan af in talloze voorbeelden en situaties die ze tijdens workshops erbij kunnen pakken. De lessen waren goed voorbereidt en waren elk moment interessant om te volgen. Ik kwam hier dan ook wekelijks met plezier. Wiebe heeft mij daarnaast 1 op 1 begeleidt om nog gerichter bezig te gaan met specifiek mijn bedrijf. Wiebe is duidelijk in wat hij wil zien en kan je verder laten komen dan dat je zelf had gedacht. Doordat hij concrete doelstellingen voor mij had kon ik mij optimaal ontwikkelen en gericht te werk gaan om uiteindelijk zover te komen als de dag van vandaag. Van geen inkomen uit mijn bedrijf zeven maanden geleden, tot nu al drie maanden een basis inkomen. Dit had ik vooraf nooit durven dromen! Mede dankzij deze begeleiding heb ik dit kunnen realiseren.

Zoals Wiebe mijn bedrijf heeft omschreven aan het einde van het traject: jouw bedrijf is nu al een succes maar blijf vooral ondernemen. Leg jezelf doelstellingen voor om nog veel verder te komen dan je nu al bent!

Januari 2017

Loran Vrielink
Tactalyse
www.tactalyse.com

Kunnen we je een ondernemend perspectief bieden?

9.7 voor Onderzoek Klanttevredenheid 2022 Contenza

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.